سرویس خبری ایران من: بحران انسانی در غزه که طی ماههای گذشته به شدت تشدید شده است، اکنون توجه گستردهای از سوی سیاستمداران آمریکایی و جامعه بینالمللی را به خود جلب کرده است. این گزارش به بررسی واکنشهای سیاسی در آمریکا و موضعگیریهای بینالمللی در قبال این بحران میپردازد.
موضعگیری دموکراتهای آمریکا در قبال بحران غزه
به گزارش ایران من از نشریه پولیتیکو، تعداد فزایندهای از دموکراتها با گرایشهای ایدئولوژیک مختلف، درباره بحران انسانی در غزه موضعگیری کردهاند و خواستار مداخله دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در جنگ اسرائیل در این باریکه شدهاند؛ این در حالی است که رهبران جهان و گروههای امدادرسان بینالمللی هشدار دادهاند که اوضاع در این منطقه جنگزده به نقطه بحرانی رسیده است.
موج بیانیهها پس از آن منتشر شد که رهبران بینالمللی و نهادهای امدادی این هفته هشدارهای شدیدی دادند مبنی بر اینکه نزدیک به دو میلیون و ۱۰۰ هزار فلسطینی در غزه بهدلیل جلوگیری از ورود کمکهای انسانی از سوی رژیم اسرائیل با قحطی و گرسنگی مواجهاند.
انتقادات رهبری دموکراتها از دولت ترامپ
حکیم جفریس، رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای که روز گذشته (شنبه) در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) منتشر شد، رویکرد دولت این کشور در مواجهه با درگیری غزه را بهشدت مورد انتقاد قرار داد.
وی اظهار داشت: «طی شش ماه نخست دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، بحران انسانی در غزه به نقطه بحرانی رسیده است.»
جفریس در این بیانیه نوشت: «گروگانها هنوز در اسارت حماس هستند، به رغم وعده رئیسجمهوری [آمریکا] مبنی بر آزادی آنها، همچنین آتشبس قبلی که دولت آن را دریافت کرد، نقض شده است. گرسنگی و مرگ کودکان و غیرنظامیان فلسطینی در یک منطقه دائما جنگی، غیرقابل قبول است.»
رهبر دموکراتها افزود: «دولت ترامپ توانایی پایاندادن به این بحران انسانی را دارد. آنها باید فوراً اقدام کنند.»
ترقیخواهان حزب دموکرات در اظهارنظرهای خود درباره جنگ بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم اسرائیل در غزه همچنان قاطع هستند؛ برنی سندرز سناتور آمریکایی نیز جنگ بیامان نتانیاهو را «نسلکشی در غزه» خواند.
ترقیخواهان حزب دموکرات مانند سندرز، با انتقاد از اسرائیل تاکید کردهاند که اقدامات این رژیم غزه را ویران کرده و دهها هزار نفر از مردم بیگناه را کشته است.
سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت که در فراکسیون دموکراتها شرکت میکند، روز جمعه در بیانیهای در «ایکس» با بیان اینکه «کاخ سفید و کنگره باید فوراً با استفاده از تمام ظرفیت نفوذ آمریکا برای پایاندادن به این جنگ اقدام کنند»، نوشت: دیگر نباید هیچ کمک نظامی به نتانیاهو داده شود.
واکنشهای بینالمللی و تشدید بحران انسانی
خشم جهانی از بحران غزه که ماههاست در حال فوران است، این هفته به اوج خود رسیده است. رهبران انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه در بیانیه مشترکی خواستار پایان جنگ غزه و همچنین «لغو فوری محدودیتها بر جریان ورود کمکها و پایبندی به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه» توسط اسرائیل شدند.
ارتش اسرائیل ادعا میکند «هیچ قحطیای در غزه وجود ندارد» و این تبلیغات دروغین حماس است.
این در حالی است که با ادامه تهاجم اسرائیل، دموکراتهای بیشتری به طور فزایندهای این رژیم را محکوم کردهاند، به ویژه در چند روز گذشته، همزمان با افزایش خشم جهانی از بحران انسانی که مردم غزه با آن روبهرو هستند.
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز حملات خود علیه غزه، ورود غذا، دارو و سوخت را به شدت محدود کرده و باعث ایجاد یک بحران انسانی بیسابقه شده است.
جنایات سیستماتیک و تاکتیکهای مخرب
به گزارش ایران من، در طول جنگ تجاوزکارانه اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده و تاکنون ادامه دارد، این رژیم بارها اقدام به ارتکاب جنایات سیستماتیک علیه غیرنظامیان کرده است. یکی از وجوه بارز این جنایات، حملات عمدی به مراکز مسکونی، مدارس، بیمارستانها، اردوگاههای آوارگان و اخیراً مراکز توزیع کمکهای بهاصطلاح بشردوستانه تحت نظارت آمریکا و رژیم اسرائیل بوده است.
در ماههای اخیر، اسرائیل با استفاده از «سازوکار کمکرسانی بشردوستانه» که از سوی ایالات متحده آمریکا و با مشارکت تلآویو طراحی شده، فلسطینیهای نیازمند را به مکانهای خاصی در نوار غزه هدایت کرده و سپس در اطراف همین مراکز اقدام به شلیک و بمباران کرده است. در چندین مورد مستند، دهها فلسطینی در صفهای دریافت کمکهای غذایی و دارویی هدف مستقیم تکتیراندازان یا حملات پهپادی قرار گرفتهاند. سازمانهای حقوق بشری این اقدام را «تله مرگ» توصیف کردهاند.
علاوه بر این، همزمان با گسترش قحطی و فروپاشی کامل زیرساختهای زندگی در غزه، حمله به کاروانهای کمکرسانی و مصادره یا نابودی آنها توسط ارتش رژیم اسرائیل نیز به یک رویه ثابت تبدیل شده است. بر اساس گزارش نهادهای امدادرسانی مانند سازمان ملل و صلیب سرخ، اسرائیل نهتنها مسیر ورود کمکها را مسدود میکند، بلکه در موارد متعدد عمداً غیرنظامیان گرسنه را به مناطق تحت کنترل نظامی کشانده و سپس آنها را هدف قرار داده است.