صفحه اصلی / اخبار داخلی / مجلس با دو فوریت لایحه مقابله با محتوای خبری خلاف واقع موافقت کرد

مجلس شورای اسلامی

مجلس با دو فوریت لایحه مقابله با محتوای خبری خلاف واقع موافقت کرد

مجلس ایران لایحه مقابله با اخبار جعلی فضای مجازی را با ۲۰۵ رأی موافق تصویب کرد. این لایحه ۲۲ ماده‌ای هدف حفظ امنیت اجتماعی را دنبال می‌کند. نمایندگان موافق آن را ضروری و مخالفان آن را دارای ایراد می‌دانند.
نمایندگان مجلس در حال رأی‌گیری به لایحه کنترل فضای مجازی

سرویس خبری ایران من: در عصر دیجیتال کنونی، مقابله با اطلاعات نادرست و اخبار جعلی در فضای مجازی به یکی از چالش‌های مهم جوامع تبدیل شده است. مجلس شورای اسلامی ایران در تلاش برای مواجهه با این معضل، لایحه‌ای را با عنوان “مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی” بررسی و تصویب کرد.

 

تصویب لایحه با اکثریت آرا

 

به گزارش ایران من، نمایندگان در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با ۲۰۵ رأی موافق، ۴۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از ۲۶۰ نماینده حاضر با دو فوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کردند.

 

توضیحات مسئولان درباره ضرورت لایحه

 

کاظم دلخوش معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور در این جلسه گفت: این لایحه ۲۲ ماده دارد. ممکن است ایراداتی داشته باشد اما با تصویب دو فوریت و کلیات، در جزییات این ایرادات را با کمک نمایندگان برطرف خواهیم کرد.

 

وی با تاکید بر توسعه جریان اطلاعات و اخبار، اظهار کرد: هیچ کس با این فضا مخالفتی ندارد و حتی به عنوان ابزار اقتصادی استفاده می‌شود ولی ما شاهد یک سری تبعات منفی ناشی از اخبار تحریف شده، آسیب به امنیت جامعه، عوام فریبی در جامعه هستیم که باعث تضعیف انسجام ملی می‌شود.

 

معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید بین اخبار تفکیک صورت گیرد، بیان کرد: تفکیک اخبار صحیح از نا صحیح می‌تواند به انسجام جامعه کمک کند.

 

دیدگاه‌های موافقان و مخالفان

 

سید فریدالدین موسوی نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مخالفت با این دوفوریت، گفت: در شرایطی که کشور ما پس از جنگ تحمیلی بیش از هر چیزی نیازمند انسجام ملی، همدلی اجتماعی و اعتماد عمومی است، ارائه چنین لایحه‌ای با قید دو فوریت هم جای تعجب دارد و هم با مصالح کشور سازگار نیست.

 

وی افزود: محتوای این لایحه محل بحث است، آیا با مشکلات معیشتی و ضرورت شفاف‌سازی در همه سطوح اولویت ما مقابله با آن چیزی است که محتوای خبری غیرواقع نامیده می‌شود.

 

سید نجیب حسینی نماینده مردم مینودشت نیز در موافقت با این لایحه گفت: اسرائیل و امریکا در جنگ ۱۲ روزه نتوانستند پیروز شوند و شکست خوردند، اما اگر فضای مجازی را کنترل نکنیم ممکن است دنیای غرب و اسرائیل در فضای مجازی پیروز شود.

 

علی آذری نماینده مردم قوچان و فاروج در مخالفت با دوفوریت این لایحه، بیان کرد: اینکه فضای مجازی باید ساماندهی شود یک اصل است اما باید بدانیم فضای مجازی فضایی مرکب از اجتماع، سیاست و فرهنگ است. این لایحه خام بوده و ایرادات بسیاری دارد.

 

وی افزود: در قانون‌نویسی نباید از واژگان مبهم استفاده کرد، شفاف نبودن واژگان یکی از ایرادات مهم است. به طور مثال استفاده از الفاظی مانند محتوای خلاف واقع، تشویش اذهان عمومی، ظن قوی، خسارت‌های شدید و میزان اثرگذاری دارای ابهام است.

 

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه هم در موافقت با دوفوریت لایحه، با بیان اینکه امنیت روانی جامعه بخشی از امنیت اجتماعی است، گفت: چرا این موضوع را به رسانه‌ها ربط می‌دهند. امروز هر فردی بدون مجوز یک رسانه است فیک نیوزها خبری را منتشر می‌کنند و این خبر را در صدها کانال منتشر می‌کنند؛ تکرار این موضوع واقعیت‌سازی می‌کند.

 

خبرهای دیگر

نمایندگان مجلس در حال رأی‌گیری به لایحه کنترل فضای مجازی

مجلس شورای اسلامی

محمود واعظی در نشست خبری درباره بحران اخلاق سیاسی

محمود واعظی، قائم مقام حزب اعتدال و توسعه

تنش تجاری ترامپ و برزیل - پرچم آمریکا و برزیل

لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان