سرویس خبری ایران من: تنشهای دیپلماتیک در مذاکرات آتشبس غزه وارد مرحله جدیدی شده است. پس از ارائه پاسخ حماس به پیشنهاد آتشبس، اظهارات منفی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ، با واکنش شدید جنبش حماس مواجه شده است.
واکنش حماس به اظهارات ویتکاف
حماس نسبت به سخنان منفی استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا ابراز تعجب کرد و یادآور شد که بازیگران منطقهای از موضع مثبت این جنبش استقبال کردهاند و آن را گامی مهم در مسیر رسیدن به توافقی فراگیر میدانند.
حماس در بیانیه ای به اظهارات منفی استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا واکنش نشان داد و اعلام کرد که این جنبش از همان آغاز روند مذاکرات، با احساس مسئولیت ملی و انعطاف کامل وارد گفتوگوها شده است.
موضع سازنده حماس در مذاکرات
به گزارش ایران من به نقل از شبکه الجزیره قطر، این جنبش تأکید کرد که پس از انجام مشورتهای گسترده با گروههای فلسطینی، کشورهای دوست و طرفهای میانجی، پاسخ نهایی خود را ارائه داده و با نگاهی مثبت به تمامی نکات مطرحشده از سوی میانجیها برخورد کرده است؛ موضوعی که نشانگر جدیت حماس در همراهی با تلاشهای میانجیگری و تعامل با پیشنهادهای ارائهشده است.
ادعاهای ویتکاف علیه حماس
ویتکاف ادعا کرد: در حالی که میانجیها تلاش زیادی کردهاند، به نظر نمیرسد حماس هماهنگ باشد یا با حسن نیت عمل کند. اکنون گزینههای جایگزین را برای بازگرداندن گروگانها به خانه بررسی خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد محیطی باثباتتر برای مردم غزه ایجاد کنیم.
وی مدعی شد: «شرمآور است که حماس به این شیوه خودخواهانه عمل کرده است» و آمریکا «مصمم» به پایان دادن به درگیری در غزه است.
بازگشت تیمهای مذاکرهکننده
اوایل روز پنجشنبه، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با توجه به پاسخ حماس، تیم مذاکره کننده خود را به اسرائیل فراخواند. دفتر نخست وزیر اسرائیل در بیانیه ای کوتاه از تلاشهای ویتکاف و میانجیگران قطر و مصر قدردانی کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نداد.
انتظار میرود توافق مورد بحث شامل آتشبس ۶۰ روزه باشد که در آن حماس ۱۰ اسیر زنده و پیکر ۱۸ نفر دیگر را در چند مرحله در ازای فلسطینیهای زندانی در اسرائیل آزاد خواهد کرد. کمکهای امدادی افزایش خواهد یافت و دو طرف مذاکراتی را در مورد آتشبس پایدار برگزار خواهند کرد.