سرویس خبری ایران من: تنشهای منطقهای و موضع بینالمللی در قبال وضعیت غزه همچنان یکی از مهمترین چالشهای سیاسی جهان محسوب میشود. در این میان، کشورهای مختلف موضعگیریهای متفاوتی نسبت به این بحران انسانی اتخاذ کردهاند.
موضعگیری کانادا در قبال اوضاع غزه
به گزارش ایران من، کارنی جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کانادا ناکامی اسرائیل در جلوگیری از فاجعه انسانی در غزه را که بسرعت در حال وخیمتر شدن است، محکوم میکند.
نخست وزیر کانادا افزود: کنترل اسرائیل بر توزیع کمکها باید با رویکرد جامع امدادرسانی به رهبری سازمانهای بینالمللی جایگزین شود. بسیاری از این کمکها شامل میزان قابل توجهی از کمکها تهیهشده توسط کاناداست که از تحویل آنها به غیرنظامیان گرسنه جلوگیری شده است. جلوگیری از تحویل این کمکها نقض قوانین بینالمللی است.
درخواست برای آتشبس و راهحل دو دولتی
کارنی تاکید کرد: کانادا از همه طرفها میخواهد که با حسن نیت در مورد یک آتشبس فوری مذاکره کنند. ما بر درخواست خود از حماس برای آزادی همه اسرا و خواسته خود از اسرائیل برای احترام به تمامیت ارضی کرانه باختری و نوار غزه تاکید میکنیم.
وی گفت: کانادا از راه حل دو دولتی که ضامن صلح و امنیت برای اسرائیلیها و فلسطینیهاست، حمایت میکند. کانادا برای تحقق این امر، از جمله از طریق مشارکت هفته آینده وزیر خارجه خود در کنفرانس بلندپایه سازمان ملل در مورد راه حل دو دولتی در نیویورک تلاش میکند.
بنبست در مذاکرات صلح
بر اساس گزارش ها، مذاکرات حماس و اسرائیل به دلیل درخواستهای متضاد برای پایان جنگ متوقف شده است. حماس میگوید که فقط در ازای عقبنشینی کامل اسرائیل و پایان جنگ، همه اسرا را آزاد خواهد کرد. اسرائیل میگوید تا زمانی که حماس قدرت را واگذار نکند و خلع سلاح نشود، با پایان جنگ موافقت نخواهد کرد، شرطی که این گروه آن را رد میکند.
طرفین هفتهها در قطر مذاکره داشتهاند و نشانههای کوچکی از پیشرفت را گزارش کردهاند اما هیچ پیشرفت قابل توجهی حاصل نشده است. مقامات گفتهاند که یکی از موانع اصلی، استقرار مجدد نیروهای اسرائیل پس از هرگونه آتشبس است.
وخامت اوضاع انسانی در غزه
این در حالی است که اوضاع انسانی در غزه در حال وخیمتر شدن است. این منطقه اخیراً مرگبارترین روزهای خود را برای امدادگران در بیش از ۲۱ ماه جنگ تجربه کرد و حداقل ۸۵ فلسطینی در تلاش برای رسیدن به غذا در روز یکشنبه کشته شدند.