سرویس خبری ایران من: در بحبوحه بحران انسانی در غزه، بررسی سوابق سیاسی و موضعگیریهای بینالمللی در قبال حق دسترسی به غذا اهمیت ویژهای مییابد. این گزارش به تحلیل مخالفت آمریکا و اسرائیل با شناسایی حق دسترسی به غذا بهعنوان حق بنیادین بشری میپردازد.
مخالفت آمریکا و اسرائیل با حق دسترسی به غذا
به گزارش ایران من، «اسماعیل بقائی» با اشاره به مخالفت همزمان آمریکا و اسرائیل با طرح پیشنهادی در مجمع عمومی سازمان ملل برای تایید «حق دسترسی به غذا بهعنوان یک حق بنیادین بشری» در دسامبر ۲۰۲۱ نوشت: آیا به گرسنگی کشاندن مردم غزه از قبل زمینهسازی نشده بود؟
جزئیات قطعنامه سازمان ملل
وی در ادامه نوشت: در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۱ تنها آمریکا و اسرائیل بودند که با قطعنامه پیشنهادی سازمان ملل – قطعنامه ۷۶/۱۶۶ – برای شناسایی «حق دسترسی به غذا» بهعنوان یک «حق بشری» مخالفت کردند. جهان در این زمینه یکصدا و متحد بود و قطعنامه شناسایی حق دسترسی به غذا بهعنوان یک حق بشری توسط کل اعضای سازمان ملل تأیید شد اما این دو آشکارا با آن مخالفت کردند.
وضعیت کودکان در غزه
مدیر بیمارستان شفا در غزه: تاکنون ۸۴ کودک در تلاش برای یافتن لقمهای نان جان خود را از دست دادهاند.
غذا بهعنوان سلاح جنگی
سخنگوی وزارت خارجه افزود: نکته قابل تأمل: در این قطعنامه ممنوعیت بهگرسنگی کشاندن مردم بهعنوان یک روش جنگی، وفق حقوق بشردوستانه بینالمللی، مورد تأکید مؤکد قرار گرفته است. آیا مخالفت آنها با این قطعنامه نشانه سیاست از قبل طراحیشده آنها برای استفاده از غذا بهعنوان یک سلاح جنگی نیست!؟