سرویس خبری ایران من: در ماههای اخیر، موضع کشورهای مختلف در قبال اقدامات اسرائیل در نوار غزه و اتهامات نسلکشی علیه این رژیم، تحولات مهمی را به همراه داشته است. برزیل به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار آمریکای لاتین، موضع روشنی در این خصوص اتخاذ کرده است.
تصمیم برزیل در حمایت از فلسطینیان
به گزارش ایران من از الجزیره، وزارت امور خارجه برزیل روز چهارشنبه اعلام کرد که این تصمیم «بر اساس وظیفه کشورها برای رعایت تعهداتشان تحت قوانین بینالمللی و قوانین بشردوستانه بینالمللی و با توجه به این امر که حقوق فلسطینیها برای محافظت در برابر اقدامات نسلکشی به طور جبرانناپذیری مختل شده» اتخاذ شده است.
پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی
به گزارش ایران من، در تیر سال جاری دولت برزیل از پیوستن رسمی به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل نزد سازمان ملل خبر داد.
آفریقای جنوبی در پایان دسامبر ۲۰۲۴ (اوایل دی ماه) بر اساس کنوانسیون جنایت نسلکشی، شکایتی علیه اسرائیل مطرح کرد.
موضع رئیسجمهوری برزیل
«لولا داسیلوا» رئیسجمهوری برزیل که به دلیل حمایت دیرینهاش از حق تعیین سرنوشت فلسطینیان شناخته میشود، اسرائیل را به نسلکشی متهم کرده و اقدامات این رژیم را با هولوکاست مقایسه کرده است؛ اظهاراتی که باعث شد اسرائیل او را «عنصر نامطلوب» اعلام کند.
جنگ غزه و آتشبس
اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران اسرائیلی از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار شد به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران، روی آورد.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و اسرائیل، در نوار غزه آتشبس برقرار شد و براساس آن، تعدادی از اسیران مبادله شدند اما در ادامه اسرائیل از ورود به مذاکرات مرحله دوم آتش بس سرباز زد و از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.