سرویس خبری ایران من: در ادامه تلاشهای دیپلماتیک ایران برای تبیین مواضع خود در مجامع بینالمللی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در نیویورک با مقامات ارشد سازمان ملل متحد به گفتگو نشست. این دیدار در شرایطی برگزار شد که تنشهای منطقهای و چالشهای مربوط به برنامه هستهای ایران همچنان در کانون توجه جامعه بینالمللی قرار دارد.
دیدار مقامات ایرانی و سازمان ملل در نیویورک
به گزارش ایران من، کاظم غریبآبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه به وقت محلی دیدارهای خود را ادامه داد. وی با خانم «رزماری دیکارلو»، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل متحد، در مقر این سازمان در نیویورک دیدار کرد. طرفین گفت و گوی مفصلی انجام دادند.
بحث درباره تجاوز اسرائیل و قطعنامه ۲۲۳۱
طرفین در این دیدار درخصوص تجاوز اسرائیل و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بحث کردند. آنها موضوعات مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و نحوه اجرای آن را بررسی نمودند. نقش دبیرخانه سازمان ملل در صیانت از سازوکارهای پیشبینیشده در این قطعنامه مورد تاکید قرار گرفت. طرفین بر جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده سیاسی از آن تاکید کردند.
تاکید بر ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران
غریبآبادی در این دیدار با اشاره به گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد: آژانس در هیچیک از این گزارشها حتی یک کلمه درباره انحراف برنامه هستهای ایران ذکر نکرده است.
وی ادعاهای بیاساس و تکراری اسرائیل طی سه دهه گذشته درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای را رد کرد. وی تأکید نمود: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر مبانی دینی و فقهی، هیچگاه سلاحهای کشتار جمعی را دنبال نکرده است. این ادعاها در حالی مطرح میشود که اسرائیل به هیچیک از معاهدات خلع سلاح کشتار جمعی نپیوسته است. این کشور به تمامی انواع این سلاحها مجهز است.
انتقاد از استانداردهای دوگانه و تاکید بر نقش سازمان ملل
غریبآبادی از استانداردهای دوگانه موجود در رویه نهادهای بینالمللی انتقاد کرد. وی بر ضرورت ایفای نقش مؤثر و بیطرفانه سازمان ملل در قبال تجاوز آشکار اسرائیل و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید نمود. وی گفت: ملتها از دبیرکل سازمان ملل متحد انتظار دارند که در برابر چنین جنایاتی، صریح و روشن موضعگیری و آن را محکوم کند. آنها انتظار ندارند که وی صرفاً به ابراز نگرانی و دعوت به خویشتنداری اکتفا نماید.
وی ابراز امیدواری کرد که دبیرخانه سازمان ملل در گزارشها و مواضع آینده این واقعیات و نگرانیها را بهصورت جدی منعکس کند. وی همچنین امیدوار بود که در نشستهای آتی نیز این موضوعات مورد توجه قرار گیرد.
خانم دیکارلو نیز در این دیدار نسبت به آینده گفتگوهای ایران و طرفهای دیگر ابراز امیدواری کرد. وی بر حمایت سازمان ملل از استمرار روند دیپلماتیک تأکید نمود و افزود: سازمان ملل علیرغم چالشهای موجود، همچنان دیپلماسی را تنها راهحل ممکن برای عبور از بحرانها میداند.
بررسی تحولات منطقهای
در این دیدار، طرفین آخرین تحولات مربوط به افغانستان و یمن را مورد بررسی قرار دادند. آنها درباره این موضوعات تبادل نظر کردند.