سرویس خبری ایران من: در پی ادامه جنگ در اوکراین، کشورهای متحد غربی تلاشهای خود را برای تقویت سامانههای دفاع هوایی این کشور افزایش دادهاند. توافقات جدید میان آلمان، آمریکا و سایر متحدان اروپایی برای انتقال سامانههای پاتریوت به اوکراین، نشاندهنده تعهد مستمر غرب به حمایت از کیف در برابر حملات روسیه است.
توافق آلمان و آمریکا برای انتقال سامانههای پاتریوت
به گزارش ایران من، تارنمای کییف ایندیپندنت نوشت: بوریس پیستوریوس وزیر دفاع آلمان در بیست و نهمین نشست «گروه تماس دفاعی اوکراین» گفت با پیت هگست همتای آمریکایی خود در جریان سفر اخیر به واشنگتن، درباره انتقال این سامانه ها به اوکراین به توافق رسیده است.
وی افزود، هماهنگی با شرکا برای انتقال این سامانه ها در روزهای آینده ادامه خواهد یافت.
مشارکت نروژ در تامین مالی
یوهانس گار استوره نخست وزیر نروژ نیز در سفر رسمی اخیر خود به برلین گفته بود، کشورش در تامین مالی انتقال این سامانه ها شرکت خواهد داشت.
پیشتر، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرده بود که اسلو پیشنهاد خرید سامانه پاتریوت برای اوکراین را مطرح کرده است.
موضع هلند و اهمیت سامانههای پاتریوت
روبن برکمنس وزیر دفاع هلند در نشست گروه تماس که همچنین به رامشتاین نیز شناخته می شود و برگرفته از نامی از پایگاهی در آلمان است، اظهار داشت: کشورش در حال مذاکره با آمریکا و دیگر متحدان این کشور برای انتقال سلاح های بیشتر به اوکراین از جمله سامانه های پاتریوت است.
برکمنس در بیانیه ای مدعی شد: هدف روسیه ساده است: به زانو در آوردن اوکراینی ها، ما باید اجازه ندهیم چنین اتفاقی رخ دهد. به همین دلیل می خواهیم به دفاع هوایی اوکراین کمک کنیم.
سامانه های پاتریوت ساخت آمریکا نقش مهمی در سامانه دفاع هوایی اوکراین دارد و می تواند با رهگیری موشک های کروز و بالستیک از حملات گسترده به شهرهای این کشور دفاع کند.
طرح ترامپ و حمایت اروپایی
تعهد جدید کشورهای اروپایی بعد از این که دونالد ترامپ در ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) اعلام کرد که طرحی با حمایت ناتو و اتحادیه اروپا وجود دارد که شرکای ائتلافی سامانه ای ساخت آمریکا را برای اوکراین خریداری کنند.
واشنگتن تاکنون سه سامانه پدافند هوایی پاتریوت را به اوکراین ارسال کرده و آلمان سه مورد از آنها را تامین کرده است. سامانه های بیشتری از سوی ائتلاف کشورهای اروپایی تامین شده اند هر چند که هیچ یک از آنها در حال حاضر به دلیل عملیات های مربوط به تعمیر و نگهداری عملیاتی نیستند.
به گزارش ایران من، وزیر دفاع آلمان مدعیست ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با عزم راسخ به دنبال اجرای دستورکار جنگی خود است و هیچ علاقهای به مذاکرات واقعی ندارد. او با این بازی بدبینانه میخواهد زمان بخرد و بر این باور است که ماشین جنگیاش در نهایت پیروز خواهد شد، اما اشتباه می کند.
هفته گذشته، فریدریش مرتس صدراعظم آلمان، از طرح ترامپ درباره ارسال تسلیحات جدید آمریکایی به اوکراین با تامین مالی از سوی متحدان اروپایی استقبال کرد.