صفحه اصلی / بین الملل / لیبرمن: ایران وسواس‌گونه در پی انتقام است و اسرائیل ناگزیر به انجام یک حمله پیشگیرانه خواهد بود

آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع پیشین اسرائیل

لیبرمن: ایران وسواس‌گونه در پی انتقام است و اسرائیل ناگزیر به انجام یک حمله پیشگیرانه خواهد بود

لیبرمن هشدار داد ایران پس از جنگ ۱۲روزه وسواس‌گونه در پی انتقام است. او ضرورت حمله پیشگیرانه و تغییر رژیم ایران را مطرح کرد. اختلاف نظر درباره تخریب تأسیسات هسته‌ای ایران میان ترامپ و رسانه‌ها ادامه دارد. آینده منطقه در ابهام قرار گرفته
آویگدور لیبرمن وزیر دفاع پیشین اسرائیل در کنفرانس مطبوعاتی

سرویس خبری ایران من: ایران و اسرائیل که در ژوئن ۲۰۲۵ رخ داد، مقامات اسرائیلی نسبت به اقدامات انتقام‌جویانه ایران هشدار می‌دهند و ضرورت حملات پیشگیرانه را مطرح می‌کنند.

 

هشدارهای لیبرمن درباره تهدیدات ایران

 

آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، هشدار داد که ایران پس از پایان جنگ ۱۲روزه با اسرائیل، به شکلی «وسواس‌گونه» در پی انتقام است و تأکید کرد که اسرائیل ناگزیر به انجام یک حمله پیشگیرانه خواهد بود.

 

لیبرمن که رهبری حزب اپوزیسیون «یسرائیل بیتنو» را بر عهده دارد، در گفت‌وگو با برنامه «ملاقات با مطبوعات» شبکه ۱۲ اسرائیل گفت: «تنها چیزی که ذهن رهبران ایران را به خود مشغول کرده، انتقام‌گیری است.»

 

او افزود: «من همان چیزی را می‌گویم که ارزیابی‌های اطلاعاتی و مقام‌های مسئول درباره توانمندی‌های هسته‌ای ایران بعد از حملات اسرائیل و آمریکا می‌گویند. همه آن‌ها معتقدند بازسازی این برنامه بین یک تا دو سال زمان خواهد برد.»

 

لیبرمن با اشاره به نگرانی اصلی خود گفت: «هرچند جاه‌طلبی هسته‌ای تهران همچنان یک تهدید جدی است، اما مسئله نگران‌کننده‌تر این است که تمام تمرکز فعلی ایران روی آغاز یک جنگ انتقام‌جویانه علیه اسرائیل است. همین حالا هم به‌وضوح مشخص است که هدف اصلی‌شان همین است: جنگ انتقام.»

 

او تأکید کرد که برخلاف برخی تصورها، احیای برنامه هسته‌ای ایران «فقط یک احتمال نظری نیست» و افزود: «آنچه بیش از همه مرا نگران می‌کند، موشک‌های بالستیک ایران است. دیدید که تنها با اصابت ۲۶ موشک به داخل اسرائیل، چه سطحی از خسارت ایجاد شد.»

 

لیبرمن هشدار داد که ایران در حال آماده‌سازی برای یک حمله گسترده است و هزاران موشک در اختیار دارد. او گفت: «فکر کنید اگر به‌جای ۲۶ موشک، ۲۶۰ موشک به اسرائیل اصابت می‌کرد، میزان خرابی چقدر می‌شد؟»

 

ضرورت حمله پیشگیرانه و تغییر رژیم

 

به گفته لیبرمن، اسرائیل چاره‌ای جز حمله پیش‌دستانه ندارد. او گفت اگر جای نتانیاهو، نخست‌وزیر فعلی، بود، همین مسیر را انتخاب می‌کرد. همچنین ابراز امیدواری کرد که «دولت اسرائیل نیز همین برنامه را دنبال کند.»

 

او در ادامه افزود که به موساد پیشنهاد کرده روی یک هدف متمرکز شود: «تغییر رژیم» در ایران. به باور او، تنها راه تضمین امنیت اسرائیل، سرنگونی کامل ساختار حاکم بر ایران است.

 

جزئیات جنگ ۱۲روزه و عملیات نظامی

 

تنش میان ایران و اسرائیل پس از آن شعله‌ور شد که ارتش اسرائیل در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ یک حمله غافلگیرانه علیه اهداف نظامی و هسته‌ای داخل خاک ایران انجام داد؛ اقدامی که در نهایت به جنگی ۱۲روزه میان دو طرف انجامید.

 

اسرائیل اعلام کرد که این حمله با هدف جلوگیری از اجرای تهدیدهای اعلام‌شده جمهوری اسلامی مبنی بر نابودی کشور یهودی انجام شد. هرچند ایران داشتن برنامه تسلیحات هسته‌ای را انکار می‌کند، اما سطح غنی‌سازی اورانیوم را به میزانی رسانده که فاقد هرگونه کاربرد صلح‌آمیز است. همچنین از ورود بازرسان بین‌المللی به تأسیسات هسته‌ای جلوگیری کرده و توان موشکی بالستیک خود را توسعه داده است. اسرائیل نیز طی جنگ اعلام کرد که ایران گام‌های جدیدی در مسیر دست‌یابی به سلاح هسته‌ای برداشته است.

 

ایران در واکنش به حملات اسرائیل، بیش از ۵۰۰ موشک بالستیک و حدود ۱۱۰۰ پهپاد به سمت اهدافی در داخل خاک اسرائیل شلیک کرد. طبق گزارش منابع بیمارستانی و مقامات بهداشتی، این حملات منجر به کشته شدن ۲۹ نفر و زخمی شدن بیش از سه‌هزار نفر در اسرائیل شد. همچنین، ایران در پاسخ به حملات آمریکا، یک پایگاه نظامی ایالات متحده در قطر را هدف قرار داد.

 

اختلاف نظر درباره تخریب تأسیسات هسته‌ای ایران

 

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، همچنان بر ادعای خود مبنی بر «نابودی کامل» تأسیسات هسته‌ای ایران پافشاری می‌کند؛ حتی با وجود گزارش‌هایی که خلاف آن را نشان می‌دهند.

 

لیبرمن این هشدارها را در شرایطی مطرح کرد که ترامپ روز شنبه، در واکنش به گزارش‌هایی درباره سالم ماندن بخشی از تأسیسات هسته‌ای ایران، اعلام کرد که بمباران‌های آمریکا این مراکز را «کاملاً نابود کرده‌اند».

 

ترامپ در پلتفرم خود، Truth Social، بار دیگر ادعا کرد که «هر سه سایت هسته‌ای ایران یا به‌طور کامل نابود شده‌اند یا کاملاً از بین رفته‌اند.» او گفت: «بازسازی این مراکز سال‌ها طول خواهد کشید، و اگر ایران بخواهد دوباره آن‌ها را احیا کند، بهتر است از صفر و در سه محل جدید شروع کند.»

 

در تاریخ ۲۲ ژوئن، آمریکا حملاتی با بمب و موشک علیه برنامه هسته‌ای ایران انجام داد و سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم فردو در جنوب تهران، اصفهان و نطنز را هدف قرار داد.

 

این عملیات که هم‌زمان با حملات اسرائیل صورت گرفت، از سوی واشنگتن به‌عنوان آخرین ضربه به برنامه مخفیانه ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای معرفی شد. ایران اما تأکید دارد که هیچ‌گاه درصدد نظامی‌سازی برنامه هسته‌ای خود نبوده و فعالیت‌هایش صرفاً صلح‌آمیز بوده است.

 

با وجود اصرار ترامپ بر موفقیت کامل عملیات، رسانه‌های آمریکایی متعددی به اطلاعات فاش‌شده‌ای اشاره کرده‌اند که تصویری متفاوت و مبهم‌تر ارائه می‌دهد.

 

تازه‌ترین گزارش در این زمینه، روز جمعه توسط شبکه NBC News منتشر شد که به نقل از ارزیابی‌های نظامی، اعلام کرد فقط یکی از سه سایت هسته‌ای ایران به‌طور عمده نابود شده و باقی مراکز آسیب‌دیده قابل ترمیم هستند.

 

NBC با استناد به گفته‌های پنج مقام فعلی و سابق آمریکایی که از این ارزیابی‌ها مطلع بوده‌اند، گزارش داد که دو مرکز دیگر به‌احتمال زیاد در چند ماه آینده قادر به ازسرگیری فعالیت‌های غنی‌سازی خواهند بود.

 

این شبکه همچنین گزارش داد که پنتاگون برنامه‌ای آماده کرده بود برای اجرای یک کمپین بمباران چندمرحله‌ای که چند هفته ادامه می‌یافت و می‌توانست خساراتی به‌مراتب گسترده‌تر به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد کند، اما در نهایت ترامپ به گزینه‌ای محدودتر و کوتاه‌مدت بسنده کرد.

 

طبق گزارش منتشرشده که به نقل از یک مقام فعلی و یک مقام سابق آمریکایی تهیه شده، دونالد ترامپ از اجرای طرح گسترده‌تر حمله به تأسیسات ایران صرف‌نظر کرد؛ زیرا نگران تلفات انسانی و گرفتار شدن در یک درگیری تمام‌عیار بود.

 

هم‌زمان، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، روز جمعه در دیداری در پنتاگون با یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، از «عملکرد برجسته» اسرائیل در جنگ اخیر با ایران قدردانی کرد؛ عملکردی که به گفته او زمینه را برای حملات گسترده ایالات متحده به سه سایت هسته‌ای ایران فراهم کرد.

 

در این گزارش آمده است که هگست از «آمادگی اسرائیل برای انجام اقداماتی جسورانه در راستای دفاع از خود» تمجید کرد و به کاتس گفت که ایالات متحده همچنان به تقویت توان دفاعی اسرائیل ادامه خواهد داد.

 

کاتس نیز پس از این دیدار، در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت که دو طرف «طیف گسترده‌ای از مسائل منطقه‌ای و راهبردی» را بررسی کردند و بر اجرای اقدامات مشخصی به توافق رسیدند تا تضمین شود که اسرائیل در امنیت و رونق باقی بماند و منطقه خاورمیانه به مکانی امن‌تر و باثبات‌تر برای منافع مشترک دو کشور تبدیل شود.

 

او در ادامه نوشت: «قدردانی عمیق اسرائیل را از عملیات تاریخی “چکش نیمه‌شب” ابراز کردم؛ عملیاتی که ضربه‌ای ویرانگر به برنامه هسته‌ای ایران وارد کرد.» کاتس همچنین از دونالد ترامپ به‌خاطر «تصمیم جسورانه و رهبری قاطعانه‌اش در صدور مجوز این عملیات» تشکر کرد.

 

کاتس ماه‌ها تلاش داشت تا برای دیدار رسمی به ایالات متحده سفر کند، اما به دلیل برنامه‌های فشرده بنیامین نتانیاهو، این سفر چندین‌بار به تعویق افتاده بود. دیدار روز جمعه در پنتاگون در فضایی نسبتاً آرام و بدون پوشش خبری گسترده برگزار شد.

 

خبرهای دیگر

علی‌اکبر ولایتی مشاور رهبری انسجام ملی

علی‌اکبر ولایتی، مشاور آیت الله خامنه ای در امور بین‌الملل

نشست خبری وزارت امور خارجه ایران درباره جنایات رژیم اسرائیل

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه

یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون اسرائیل در حال سخنرانی درباره انتخابات زودهنگام

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل

فرستاده آمریکا تام باراک در دیدار با مقامات لبنانی

تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان