صفحه اصلی / یادداشت ها / شریعتمداری: سرنوشت نسل‌های امروز و آینده به علاج زخم‌های محیط زیستی وابسته است

محمد شریعتمداری، مدیر عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس

شریعتمداری: سرنوشت نسل‌های امروز و آینده به علاج زخم‌های محیط زیستی وابسته است

مدیر عامل گروه پتروشیمی خلیج فارس بر اهمیت حفاظت محیط زیست تأکید کرد. وی ضرورت اجرای استانداردهای زیست‌محیطی، استفاده از فناوری‌های نوین و سرمایه‌گذاری در انرژی تجدیدپذیر را مطرح کرد. صنعت باید پیشگام حرکت‌های سبز باشد تا آینده پایدار ایجاد کند.
صنعت پتروشیمی سبز و محیط زیست پایدار

سرویس خبری ایران من: بحران محیط زیست امروز یکی از جدی‌ترین چالش‌های بشریت محسوب می‌شود. صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از بخش‌های تأثیرگذار بر محیط زیست، مسئولیت سنگینی در قبال حفاظت از طبیعت بر عهده دارند. در این راستا، اتخاذ راهبردهای پایدار و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای کاهش اثرات منفی بر محیط زیست ضروری است. گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با درک این مسئولیت، تعهد خود را نسبت به توسعه سبز و پایدار اعلام کرده است.

 

بحران محیط زیست جهانی و مسئولیت ما

 

به گزارش ایران من، محمد شریعتمداری، مدیر عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیان کرد: “محیط‌زیست امروز در نگاه جهانی در صدر همه موضوعات قرار دارد. سرنوشت نسل امروز و آینده ساکنان سیّاره ما به علاج زخم‌های محیط زیستی وابسته است. ما باید پیوسته کارنامه عملکرد محیط زیستی همگان را زیر نظر داشته باشیم. قضاوت عمومی باید نگاه و رفتار کارگزاران را با ابعاد بحران زیست محیطی سنجش کند. همه دستگاه‌ها و شرکت‌ها باید برنامه و راهبرد آینده خود را با محاسبه آثار عینی در کاهش چالش محیط‌زیست بازبینی کنند.”

 

بشر امروز تاوان سختی بابت بی‌مهری به طبیعت پرداخته است. مصرف بی‌رویه مواهب و منابع خدادادی انسان را به این نقطه رسانده است. بی‌مبالاتی در مراقبت از عناصر بنیادین طبیعت چرخه غفلت ایجاد کرده است. این چرخه زیستگاه مشترک ما زمینیان را با خطر زوال روبه‌رو کرده است. هیچ عذر و تقصیری در این عرصه جایز نیست.

 

وضعیت بحرانی محیط زیست ایران

 

فلات ایران بالاترین سهم از چالش محیط زیستی را به ارث برده است. خانه مشترک ما اکنون با تلخ‌ترین اشکال بحران محیط زیستی دست به گریبان است. داده‌ها و برآوردها نشان می‌دهند که بسیاری از عناصر طبیعت گوهرین ما رو به فرسایش است. خاک حاصلخیز، هوای پاک، آب و انرژی‌های حیات‌بخش همگی تهدید می‌شوند. چاره‌اندیشی برای بازگرداندن تعادل و پایداری به طبیعت ایران زمین تکلیف اول ماست. ترک این مسئولیت گناهی نابخشودنی نزد نسل امروز و فردا محسوب می‌شود.

 

راهبرد نجات محیط زیست و نقش صنعت پتروشیمی

 

تغییر نگاه‌ها و رفتارها نقطه عزیمت ما در مأموریت نجات محیط زیست است. حرکت جمعی برای احیای محیط زیست ایران باید به دور از نسخه‌های شعاری عمل کند. این حرکت باید در برنامه‌ریزی‌ها، عملکردها و سرمایه‌گذاری‌ها تبلور عینی یابد.

 

ما باید اجماع بزرگ جامعه بین‌المللی حول محیط زیست را مغتنم بشماریم. جنبش خودجوش نخبگان و فعالان محیط‌زیست فرصتی گرانبها ایجاد کرده است. نگاه تیزبین آنها در پایش رفتار دولت‌ها و سازمان‌ها اهمیت دارد. ما باید این نظریه را راهنمای عمل قرار دهیم که هر طرح توسعه اقتصادی و صنعتی بی‌اعتنا به محیط زیست محکوم به ناکامی است. این نظریه کمال عقلانیت بشر را نشان می‌دهد.

 

جهان مدرن توان و ظرفیت فناوری و نوآوری خود را وقف چالش‌های جان‌سخت محیط زیست کرده است. این اتفاق امیدبخش است. خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی به استقبال یافته‌ها و دستاوردهای محیط زیستی جامعه جهانی رفته است. استانداردها، موازین و پروتکل‌های زیست‌محیطی باید جزء به جزء پیاده شود.

 

خوشبختانه گام‌های ارزشمندی برای بهره‌مندی از فناوری‌های نوین برداشته شده است. این گام‌ها در جهت مهار چالش‌های محیط زیستی انجام شده است. سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر صورت گرفته است. جمع‌آوری فلرهای آلاینده، کربن‌زدایی، فناوری پساب صنعتی و بهینه‌سازی مصرف انرژی انجام شده است.

 

ماموریت ما در مناطق عملیاتی و تولیدی بدیهی است. راهبرد مصرف بهینه منابع، بهبود فرایندهای تولید، گسترش فضای سبز و نجات گونه‌های زیستی و جانوری باید نصب‌العین قرار گیرد.

 

اراده و اندیشه جمعی ما باید بر این اصل استوار شود که شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس پیشگام حرکت‌های زیست محیطی باشد. هیچ پروژه و طرحی بدون پیوست محیط زیستی جواز اجرا نخواهد یافت.

 

شرکت‌های این مجموعه ابتکارها و طرح‌های چشمگیری را در حوزه محیط‌زیستی پیش گرفته‌اند. این مایه خرسندی است. اما هنوز فاصله میان انتظارات و اقدام‌ها بسیار است.

 

حوزه صنعت در ایران با بیشترین مطالبه از سوی فعالان و نخبگان محیط زیست روبه‌روست. این انتظار به‌حقی است. پیگیری و پایش آنها در جهت کاهش آثار منفی فعالیت‌های صنعتی بر محیط زیست را باید مغتنم شمرد.

 

یادداشت های دیگر

سالمندان در قدرت و الیگارشی سیاسی

عباس عبدی، فعال سیاسی-اجتماعی

پروژه ظهور احمدی‌نژاد مهدویت سیاسی ایران

عبدالرضا داوری، فعال رسانه

صنعت پتروشیمی سبز و محیط زیست پایدار

محمد شریعتمداری، مدیر عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس

زندانیان سیاسی و فشار حکومت بر مردم

فخرالسادات محتشمی‌پور، عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی

نام نویسنده:

مدیر عامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان