صفحه اصلی / بین الملل / چین: آماده هماهنگی بیشتر با هند برای پیشبرد جهانی چندقطبی هستیم

شی‌ جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین

چین: آماده هماهنگی بیشتر با هند برای پیشبرد جهانی چندقطبی هستیم

جایشانکار وزیر امور خارجه هند با شی‌جین‌پینگ و وانگ یی دیدار کرد. طرفین بر تقویت روابط دوجانبه تأکید کردند. هند و چین همکاری‌های چندجانبه را توسعه می‌دهند. این دیدار در چارچوب نشست سازمان همکاری شانگهای برگزار شد.
دیدار وزیر امور خارجه هند با رهبران چین

سرویس خبری ایران من: روابط هند و چین در مقطع حساس کنونی جهان اهمیت ویژه‌ای دارد. این دو قدرت اقتصادی آسیا با تاریخ تمدنی کهن، نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری نظم جهانی آینده ایفا می‌کنند. دیدار اخیر وزیر امور خارجه هند با مقامات ارشد چین، گامی مهم در جهت تقویت همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه محسوب می‌شود.

 

سفر جایشانکار به چین و دیدارهای مهم

 

 به گزارش ایران من، سوبرامانیام جایشانکار برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای به چین سفر کرده است. وی امروز سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار و گفت‌وگوی خود با شی‌جین‌پینگ رئیس‌جمهوری و وانگ یی وزیر امور خارجه چین خبر داد.

 

دیدگاه‌های هند در قبال روابط با چین

 

جایشانکار در دیدار با همتای چینی خود گفت: دهلی‌نو و پکن شریکان توسعه‌ای هستند. ما مایل هستیم که روابط خود را با چین از دیدگاه بلندمدت ببینیم.

 

جایشانکار با اشاره به هفتادمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک هند و چین افزود: دهلی نو به دنبال تمرکز بر منافع مشترک است. این کشور تعمیق همکاری‌های متقابل را می‌خواهد. هند تقویت مبادلات فرهنگی را اولویت قرار داده است. دهلی‌نو حفظ صلح و آرامش در مناطق مرزی را هدف گذاری کرده است.

 

این مقام هندی در ادامه اظهاراتش تصریح کرد که طرفین باید تلاش داشته باشند تا عوامل مثبت در روابط دوجانبه را تقویت کنند. دو کشور باید از تبدیل اختلافات به تنش‌ها جلوگیری کنند.

 

وی با بیان اینکه روابط هند و چین اهمیت منطقه‌ای و جهانی دارد، خاطرنشان کرد که دهلی‌نو به سیاست مستقل راهبردی خود پایبند است.

 

جایشانکار همچنین تقویت هماهنگی و همکاری در زمینه‌های چندجانبه را با چین خواستار شد. وی گفت که این همکاری جهانی چندقطبی را پایه‌گذاری خواهد کرد.

 

پاسخ چین و چشم‌انداز آینده روابط

 

وزارت امور خارجه چین گزارش داد که وانگ در دیدار با همتای هندی خود اظهار داشت: وضعیت نظم جهانی کنونی در حال تغییرات عمیقی است. اقدامات یکجانبه‌گرایانه و قدرت‌گرایانه چالش‌های جدی برای جهان به همراه می‌آورد.

 

وی با اشاره به ماهیت روابط چین و هند، افزود: پکن و دهلی‌نو به عنوان ۲ تمدن بزرگ شرقی که در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند و از اقتصادهای نوظهور اصلی هستند، باید با هم در آرامش زندگی کنند. دو کشور باید یکدیگر را در موفقیت‌های مشترک یاری کنند.

 

وانگ تایید داشت که طرفین باید به سوی اهداف بلندمدت حرکت کنند. دو کشور باید برنامه‌ریزی برای آینده داشته باشند. چین و هند باید مسیر دوستی و همکاری با هم را دنبال کنند تا «رقص اژدها و فیل» تحقق یابد. روابط دو کشور باید بر اساس احترام متقابل، هم‌زیستی مسالمت‌آمیز، توسعه مشترک و همکاری برد-برد پیش برود.

 

این نماینده ارشد چین با بیان اینکه این ۲ کشور از چندجانبه‌گرایی حمایت می‌کنند، تصریح کرد که پکن در راستای حفظ سیستم تجارت چندجانبه آماده است. چین برای حفظ ثبات زنجیره تامین جهانی تلاش می‌کند. پکن محیطی برای همکاری‌های باز ایجاد کرده است. چین آماده هماهنگی بیشتر با دهلی‌نو است تا به پیشبرد جهانی چندقطبی کمک کند. این همکاری به جهانی‌شدن اقتصادی فراگیر و منصفانه کمک خواهد کرد.

 

خبرهای دیگر

نشست همبستگی اجتماعی و دفاع میهنی سازمان‌های مردم‌نهاد

علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس جمهور

جلسه کارگروه تحقق شعار سال با حضور معاون اول رئیس‌جمهور

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور

دیالوگ و گفت‌وگو در جامعه ایران

آذر منصوری، رییس جبهه اصلاحات ایران

زلنسکی و ترامپ در مذاکرات صلح اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان