سرویس خبری ایران من: در حالی که بحران انسانی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، سیاستمداران آمریکایی نیز موضع خود را درباره این مسئله بازتعریف میکنند. زهران ممدانی، نامزد مسلمان شهرداری نیویورک، با طرح پرسشهای تأملبرانگیز درباره محاصره غزه توجه رسانهها را به خود جلب کرده است.
انتقاد صریح از محاصره غزه
به گزارش ایران من، ممدانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) این پرسش صریح را از حامیان اسرائیل در آمریکا و سراسر جهان مطرح کرد. وی پرسید: «آیا کسی از طرفداران اسرائیل میتواند دلیل ممنوعیت ورود شیر خشک به غزه را توضیح دهد؟»
اسرائیل محاصره خفقانآوری بر نوار غزه اعمال کرده است. این محاصره حتی اجازه تأمین نیازهای اولیه نوزادان و کودکان را نیز نمیدهد. ممدانی که به حمایت از آرمان فلسطین معروف شده است، با اشاره به یکی از وحشیانهترین جنبههای محاصره نوار غزه، از ریاکاری اخلاقی و لفاظیهای طرفداران اسرائیل انتقاد کرد. طرفداران اسرائیل جنایات روزمره علیه غیرنظامیان بیگناه، به ویژه کودکان را نادیده میگیرند.
پیروزی نامزد مسلمان در انتخابات نیویورک
به گزارش ایران من، روزنامه نیویورکتایمز پیش تر در گزارشی پیرامون پیروزی نامزد مسلمان شهرداری نیویورک در انتخابات درونحزبی دموکراتها نوشت. این رخداد نشاندهنده دست رد رأیدهندگان دموکرات به طیف سنتی حزب است. طیف سنتی حزب دفاع بیقید و شرط از اسرائیل را در پیش گرفته بوده و این پیروزی خبر از اتفاقهای بزرگی در آینده میدهد.
نیویورکتایمز در این یادداشت نوشت که اقبال نیویورکیهای دموکرات به زهران ممدانی حاکی از شکاف عظیم میان اعضای عادی حزب دموکرات و تشکیلات آن در مورد اسرائیل است.
ستاد انتخاباتی «اندرو کومو» فرماندار پیشین ایالت نیویورک که گمان میرفت پیشتاز رقابتها باشد، علاوه بر آنکه ممدانی را متهم به بیتجربگی و سهلانگاری در قبال جرم و جنایت کرده، به شدت بر تعهد بیچون و چرای وی به حقوق فلسطینیان تمرکز کرده است.
تغییر افکار عمومی دموکراتها
نیویورکتایمز نوشت که این تعهد یکی از دلایلی بود که بسیاری از مفسران و فعالان سیاسی تصور میکردند ممدانی شانس پیروزی ندارد. آنها از آنکه افکار عمومی در این مورد بسیار تغییر کرده است، غافل بودند.
در ادامه نوشتار نیویورکتایمز آمده است: تغییر افکار عمومی دموکراتها در قبال فلسطین و اسرائیل در سراسر آمریکا رخ داده است. طبق یافتههای مؤسسه نظرسنجی گالوپ، دموکراتها در سال ۲۰۱۳ با اختلاف ۳۶ درصد همدردی بیشتری با اسرائیل داشتند. در فوریه ۲۰۲۵، گالوپ دریافت که ورق برگشته و دموکراتها با اختلاف ۳۸ درصد با فلسطینیان همدردی میکنند.
طبق نظرسنجی ماه فوریه نشریه اکونومیست و مؤسسه افکارسنجی یوگاو، ۴۶ درصد از دموکراتها خواهان کاهش کمکهای نظامی واشنگتن به تلآویو هستند. تنها ۶ درصد پاسخدهندگان خواهان افزایش آن بوده و ۲۴ درصد میخواهند کمکهای مذکور در همین سطح باقی بماند.
با وجود این، قدرتمندترین چهرههای حزب، از چاک شومر رهبر اقلیت سنا و حکیم جفریس رهبر نمایندگان اقلیت مجلس گرفته تا بسیاری از دموکراتهایی که احتمالاً در سال ۲۰۲۸ نامزد انتخابات ریاستجمهوری میشوند، با مشروط کردن حمایت نظامی آمریکا به رعایت حقوق بشر از جانب اسرائیل مخالفند. چنین موضعی در تضاد آشکار با دیدگاههای رأیدهندگان دموکرات است.
بر اساس نتایج نظرسنجی خبرگزاری رویترز، حمایت از اسرائیل دلیل اصلی تمایل ۶۲ درصد از دموکراتها به رهبران جدید نیست. چیزی که به نظر میرسد اعضای عادی حزب را بیش از هر چیز خشمگین ساخته، ناتوانی حزب آنها در شکست دادن دونالد ترامپ در صندوقهای رأی و ایستادگی در برابر او است.
در همین حال، برای بسیاری از رأیدهندگان دموکرات، حمایت بیچون و چرا از اسرائیل به نمادی از بزدلی و بیریشگی نخبگان حزب تبدیل شده است. چنین وضعیتی دموکراتهای سنتی را در برابر شورشیانی که از ارزشهای برابری و ضدیت با تبعیض عدول نمیکنند، آسیبپذیر میسازد.