سرویس خبری ایران من: تنشهای سایبری بین چین و آمریکا با دستگیری یک هکر چینی در ایتالیا وارد مرحله جدیدی شد. این پرونده که حول سرقت تحقیقات کرونا میچرخد، روابط دیپلماتیک دو ابرقدرت را تحت تأثیر قرار داده است. در حالی که آمریکا اتهامات جدی مطرح کرده، چین این ادعاها را قاطعانه رد میکند.
موضع چین در برابر اتهامات سایبری
به گزارش ایران من، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه اظهار داشت که چین با استفاده ابزاری و بدخواهانه از مسائل سایبری برای بدنام کردن چین مخالف است. او همچنین با استرداد شهروندان چینی از طریق کشورهای ثالث مخالفت کرد.
دستگیری هکر چینی در ایتالیا
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که یک هکر قراردادی که گفته میشود تحت حمایت دولت چین فعالیت میکرد هفته گذشته در ایتالیا دستگیر شده است. اما فرد بازداشتشده مدعی است که در این بازداشت اشتباه صورت گرفته است.
وزارت دادگستری آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد که «شو زویی»، ۳۳ ساله، در تاریخ ۱۲ تیر (۳ جولای) دستگیر شد. دادستانی کیفرخواستی با ۹ فقره اتهام برای او در ناحیه جنوبی تگزاس صادر کرده است.
اتهامات مربوط به سرقت تحقیقات کرونا
بیانیه آمده که وزارت امنیت دولت چین، یک سری اقدامات هکری از جمله سرقت تحقیقات مربوط به ویروس کرونا و استفاده از بدافزارهای ایمیل مایکروسافت را ترتیب داده است.
چین پیشتر هرگونه دخالت در این فعالیتها را رد کرده بود. «لیو پِنگیو» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن، گفت که چین با تمام اشکال جرایم سایبری مخالف است. او اضافه کرد که چین هیچ نیازی به سرقت واکسن ندارد.
دفاع وکیل از شو زویی
وکیل شو زویی نیز اعلام کرد که موکلش به طور اشتباهی بازداشت شده است. او با توجه به رایج بودن نام خانوادگیاش در چین و سرقت تلفن همراهش در سال ۲۰۲۰، بیگناه است.
شو، مدیر فناوری اطلاعات یک شرکت در شانگهای، روز سهشنبه در دادگاه تجدیدنظر میلان حاضر شد. دادگاه قرار است درباره استرداد احتمالی او به آمریکا تصمیمگیری کند. او هفته گذشته هنگام ورود به فرودگاه مَلتِنسا برای تعطیلات به همراه همسرش بازداشت شد.
مقامات آمریکایی ادعا میکنند این شهروند چینی عضوی از یک تیم هکری بوده که در سال ۲۰۲۰ دانشگاهها و ویروسشناسان آمریکایی فعال در حوزه تحقیقات مربوط به ویروس کرونا را هدف قرار داده است. به گفته وزارت دادگستری، یکی از دانشگاههای منطقه جنوبی تگزاس نیز هدف این حملات بوده است.