صفحه اصلی / بین الملل / لاوروف: مسکو آماده میانجیگری در احیای برجام است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه

لاوروف: مسکو آماده میانجیگری در احیای برجام است

لاوروف پیشنهاد پردازش اورانیوم ایران در روسیه را مطرح کرد. مسکو آمادگی میانجیگری در احیای برجام دارد. ایران تأکید می‌کند دیپلماسی مؤثر نیازمند اراده غرب برای رفع تحریم‌هاست. آمریکا از طریق عمان مذاکره می‌خواهد. طرف‌های غربی باید تعهدات خود را عملی کنند.
همکاری هسته‌ای روسیه و ایران

سرویس خبری ایران من: در حالی که تنش‌های بین‌المللی بر سر برنامه هسته‌ای ایران ادامه دارد، روسیه راه‌حل عملی جدیدی پیشنهاد کرده است. این پیشنهاد که شامل پردازش اورانیوم ایران در تاسیسات روسی می‌شود، می‌تواند گامی مؤثر برای کاهش تنش‌ها و احیای مذاکرات دیپلماتیک باشد. وزیر خارجه روسیه همچنین آمادگی مسکو برای ایفای نقش میانجی در تقریب مواضع طرف‌های مختلف را اعلام کرده است.

 

پیشنهاد روسیه برای پردازش اورانیوم ایران

 

 به گزارش ایران من، لاوروف در جریان یک نشست خبری پس از روز دوم اجلاس بریکس در ریودوژانیرو برزیل سخن گفت. وی به توانمندی‌های فنی روسیه در زمینه کاهش غنای اورانیوم اشاره کرد. لاوروف افزود: مسکو آمادگی دریافت اورانیوم مازاد و با غنای بالا از ایران را دارد.

 

روسیه این اورانیوم را در تاسیسات خود فرآوری خواهد کرد. سپس اورانیوم غنی شده در سطح مورد نیاز برای استفاده در نیروگاه‌های هسته‌ای را به ایران بازخواهد گرداند.

 

آمادگی روسیه برای میانجیگری در مذاکرات

 

لاوروف یادآوری کرد که این سازوکار پیشتر در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد توافق قرار گرفته بود. وی تاکید کرد: واشنگتن از طریق عمان و دیگر کشورهای خلیج فارس به دنبال مذاکره با ایران است. مسکو در صورت تمایل تهران و سایر طرف‌ها آمادگی ایفای نقش در نزدیکی مواضع برای از سرگیری گفت‌وگوها را دارد.

 

وزیر خارجه روسیه همچنین خاطرنشان کرد که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نتیجه تلاش‌های مشترک ایالات متحده، روسیه، چین و ایران بود. ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد.

 

چالش‌های برنامه هسته‌ای ایران

 

 به گزارش ایران من، برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع تلاش کردند. آنها با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کردند. اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴ این بهانه را از میان برداشت.

 

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند. اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد. اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

 

موضع ایران در قبال دیپلماسی

 

ایران بارها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف‌های غربی اراده واقعی برای عمل به تعهدات خود داشته باشند. آنها باید از فشارهای یکجانبه دست بردارند.

 

مقامات جمهوری اسلامی تصریح می‌کنند که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد آمادگی دارند. این توافق باید تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند. همچنین باید مانع از سوءاستفاده در آینده شود.

خبرهای دیگر

مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران در حال سخنرانی

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب

سلاح‌های شیمیایی اوکراین روسیه

ولادیمیر تارابرین، نماینده دائم روسیه در سازمان منع جنگ‌افزارهای شیمیایی

نشست خبری دبیرکل ناتو مارک روته درباره تهدیدات امنیتی چین و روسیه

مارک روته، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

نخست‌وزیر اسپانیا سانچز در پارلمان

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان