سرویس خبری ایران من: پیوستن کوبا به گروه بریکس نقطه عطفی در سیاست خارجی این کشور کاریبی محسوب میشود. رئیسجمهور کوبا در واکنش به این پذیرش، امیدواری خود را برای شکلگیری نظم بینالمللی عادلانهتر ابراز کرد. این عضویت در حالی صورت گرفت که کوبا بیش از شش دهه تحت تحریمهای سخت اقتصادی آمریکا قرار دارد.
تشکر رئیسجمهور کوبا از پذیرش در بریکس
به گزارش ایران من، خبرگزاری تاس این خبر را منتشر ساخت. میگل دیاز کانل در پیامی در حساب کاربری خود در ایکس نوشت. وی از طرف مردم کوبا از پذیرش عضویت کشورش در بریکس تشکر کرد.
انتقاد از سازمان ملل و تمجید از بریکس
دیاز کانل بیان داشت که رویکرد متکبرانه تعدادی از اعضای سازمان ملل، این سازمان را به هرج و مرج کشانده است. این رویکرد سازمان ملل را ناکارآمد ساخته است. وی تصریح کرد که این سازمان بینالمللی ۸۰ سال پیش تأسیس شد. هدف تأسیس آن جلوگیری از جایگزینی جنگ با تلاشهای حل و فصل مناقشات بود.
رئیسجمهور کوبا تأکید کرد که تعهد گروه بریکس برای ایجاد نظم بینالمللی عادلانهتر و فراگیرتر تحسینبرانگیز است. وی افزود که اعضای بریکس در عین تفاوتهای زیاد به جلو حرکت میکنند. آنها آرمانهای مشترک صلح، گفتوگو، احترام متقابل، همکاری و همبستگی را ترویج میدهند.
درخواست لغو تحریمهای آمریکا
دیاز کانل تحریمهای ایالات متحده علیه هاوانا را یادآوری کرد. وی خواستار لغو فوری بیش از ۶۰ سال محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا شد. رئیسجمهور کوبا خاطرنشان کرد که هیچ ملت دیگری تاکنون مجبور نشده است پروژههای اجتماعی و توسعهمحور خود را در میان محاصره طولانی پیش ببرد. این محاصره سخت و سیستماتیک اقتصادی، تجاری و مالی توسط تأثیرگذارترین قدرت صورت گرفته است.
برگزاری هفدهمین اجلاس بریکس در برزیل
به گزارش ایران من، هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در ریودوژانیرو برزیل برگزار شد. مقامات عضو این نهاد در این اجلاس حضور یافتند.
کشورهای عضو گروه بریکس در این اجلاس بر لزوم ایفای نقش راهبری بریکس تأکید کردند. آنها خواستار تقویت روابط چندجانبه برای کشورهای جنوب جهانی شدند. این حوزه در سالهای اخیر از اولویت کافی برخوردار نبوده است.
اعضا نتایج این نشست را در بیانیه ریودوژانیرو منتشر ساختند. اعضای بریکس در این بیانیه بر ضرورت اصلاح ساختارهای حکمرانی جهانی تأکید کردند. آنها تقویت چندجانبهگرایی را خواستار شدند. اعضا حمله اسرائیل به ایران را محکوم کردند. آنها همچنین از اسرائیل خواستند استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح علیه فلسطینیها در غزه را متوقف کند.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیسجمهور برزیل در این نشست شرکت داشت. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه حضور یافت. نارندرا مودی نخستوزیر هند و لی چیانگ نخستوزیر چین نیز شرکت کردند.
سیریل رامافوزا رئیسجمهور آفریقای جنوبی نیز حاضر بود. آبی احمد نخستوزیر اتیوپی و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از دیگر حاضران در این نشست بودند.