سرویس خبری ایران من: در روزهای پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، وحدت و همبستگی ملی مردم ایران در برابر تهدیدات خارجی، بار دیگر قدرت و استحکام این ملت را به نمایش گذاشت. این رویداد مهم، فرصتی فراهم آورد تا تحلیلگران و سیاستمداران، نقش حیاتی مردم در دفاع از کشور و ضرورت تقویت انسجام ملی را بررسی کنند. در این بستر، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران، با تأکید بر اهمیت سرمایه اجتماعی و وحدت ملی، دیدگاههای خود را درباره عوامل موثر بر قدرت ملی و راهکارهای تقویت انسجام اجتماعی ارائه داد.
نقش حیاتی مردم در دفاع از کشور
به گزارش ایران من، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران اقدامات صورت گرفته در عرصه دیپلماسی و استقامت نیروهای مسلح کشور در جنگ ١٢ روزه را درخور تقدیر دانست. امام در عین حال خاطر نشان کرد: قدرت اول هر کشوری مردم آن کشور هستند. اگر این سرمایه اجتماعی آسیب ببیند یا تضعیف شود، هیچ ابزاری جایگزین آن نخواهد بود.
وحدت ملی در برابر تهدیدات خارجی
وى در گفتوگو با روزنامه آرمان امروز با تأکید بر نقش بیبدیل مردم در دفاع از کشور، این رفتار را حاصل وحدت ملی و تجربه تاریخی ملت ایران در مواجهه با دشمنان خارجی توصیف کرد. امام افزود: به رغم تمام دلخوریها و نقدهایی که مردم نسبت به نحوه حکمرانی دارند، و با وجود وضعیت اجتماعی و اقتصادی دشوار، مردم ایستادگی نشان دادند. این ایستادگی فراتر از نگاههای سیاسی، فراتر از دولتها و ساختارهای اجرایی است.
تحلیل علل آتش بس
سخنگوى جبهه اصلاحات ایران علت آتش بس را هم سر خم نکردن مردم در برابر دشمن خارجی دانست. امام افزود: اسرائیل و به تبع آن آمریکا، احساس کرده بودند که شکافها و نارضایتیهای داخلی ایران، میتواند مردم را به استقبال از دشمن خارجی سوق دهد. در حالی که سابقه گذشته و اینبار نیز نشان داد ملت ایران، در برابر تهدید خارجی، متحد میشوند. مردم ایران اجازه بهرهبرداری از اختلافات داخلی را به دشمن نمیدهند.
راهکارهای تقویت انسجام ملی
جواد امام با تأکید بر اینکه این همبستگی ملی، بدون هیچگونه امتیازدهی یا «مابهازا»یی بهدست آمد، گفت: ضروری است که پروژه انسجام ملی تکمیل شود. حاکمیت باید به شکافهای اجتماعی و سیاسی توجه جدی داشته باشد. مسئولان باید آنها را آسیبشناسی کنند، و با تغییر رویکردها، زمینه بازسازی اعتماد عمومی را فراهم آورند. اگر تغییر رویکردها با هدف شنیدن صدای همه مردم، مشورت با همه جریانهای سیاسی و استفاده از همه ظرفیتهای داخلی و ایرانیان خارج از کشور در پیش گرفته شود، میتوان گامهای مهمی در مسیر تقویت انسجام ملی برداشت.
وى همچنین نقش رسانه ملی را در این فرآیند، کلیدی دانست و خواستار تغییر نگاه در سازمان صداوسیما شد. امام تصریح کرد: امروز رسانه ملی باید از رسانهای میلی به رسانهای ملی تبدیل شود. صدای همه آحاد ملت، در این رسانه باید شنیده شود و این یکی از پیششرطهای همدلی اجتماعی است.