صفحه اصلی / بین الملل / اتحادیه اروپا رهبری تحریم‌های روسیه را از آمریکا تحویل گرفت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

اتحادیه اروپا رهبری تحریم‌های روسیه را از آمریکا تحویل گرفت

ترامپ تحریم‌های جدید علیه روسیه وضع نکرده و به مسکو اجازه تأمین منابع جنگی داده است. اتحادیه اروپا رهبری تحریم‌ها را برعهده گرفته و ۱۳۰ شرکت چینی بدون محدودیت تراشه به روسیه می‌فروشند. کنگره آمریکا لوایح جدید ارائه داده است.
ترامپ و پوتین در برابر تحریم‌های اقتصادی

سرویس خبری ایران من: ترامپ تحریم‌های جدیدی علیه روسیه وضع نکرده است. این رویکرد به مسکو اجازه می‌دهد تا منابع مالی و تجهیزات نظامی تأمین کند. اتحادیه اروپا اکنون رهبری تحریم‌ها را برعهده گرفته است. کنگره آمریکا لوایح جدیدی برای تشدید فشار بر روسیه ارائه داده است.

 

ترامپ تحریم‌های روسیه را متوقف کرد

 

به گزارش ایران من، ترامپ در سال‌جاری میلادی هیچ محدودیت جدیدی علیه روسیه وضع نکرده است. این رویکرد به مسکو اجازه داده است تا پول و تجهیزات مورد نیاز را برای جنگ علیه اوکراین بدست آورد.

 

این روزنامه نوشت که از زمان بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید در ماه ژانویه (یکم بهمن ماه)، ایالات متحده هیچ تحریم جدیدی علیه روسیه وضع نکرده است. حتی در برخی موارد، محدودیت‌ها را هم کاهش داده است. تحلیلگران معتقدند که بدون اقدامات تازه، تحریم‌های جاری قدرت خود را از دست می‌دهند.

 

شرکت‌های جعلی جدید راه را برای مسکو باز می‌کنند

 

نیویورک تایمز نتایج وضعیت به وجود آمده در دولت ترامپ را فراهم شدن زمینه برای ایجاد شرکت‌های جعلی جدید دانست. مسکو می‌تواند از این طریق بودجه و قطعات مهم از جمله تراشه‌های کامپیوتری و تجهیزات نظامی را وارد کند.

 

این روزنامه سپس با یادآوری اقدامات دولت جو بایدن آورد که تحریم‌ها به نقطه کانونی تلاش غرب برای منزوی کردن روسیه بدل شده بود. دولت بایدن هزاران تحریم موسوم به نگهداری اعمال کرد. اما براساس تحلیل نیویورک تایمز، در سال جاری میلادی محدودیت‌های تجاری، معاملات مالی و سایر فعالیت‌های مرتبط با روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری آن متوقف شده‌اند.

 

ادوارد فیشمن محقق ارشد مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیا در همین زمینه به نیویورک تایمز گفت: «رویکرد ترامپ در سیاست اقتصادی، اعمال فشار و کسب اهرم و تلاش برای دستیابی به بهترین معامله ممکن است. اما به هر دلیلی، او در مورد روسیه نمی‌خواهد هیچ اهرم فشاری بر پوتین داشته باشد».

 

دولت بایدن ۶ هزار تحریم اعمال کرد

 

بنابر داده‌های موجود، دولت بایدن از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ به طور متوسط بیش از ۱۷۰ تحریم جدید در ماه علیه نهادهای مرتبط با روسیه اعمال کرد. این تحریم‌ها بخش تولید نفت و سلاح، تهیه فناوری و بانکداری را شامل می‌شد. در مجموع، دولت بایدن بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ تحریم علیه افراد، شرکت‌ها، کشتی‌ها و هواپیماهای مرتبط با روسیه اعمال کرد.

 

مطابق تحلیل این روزنامه، دولت بایدن در ماه‌های پایانی فشار بیشتری وارد ساخت. حدود سه برابر میانگین ماهانه علیه روسیه تحریم وضع کرد. اما اثرات تحریم‌های آن دوره از همین حالا شروع به از بین رفتن کرده است.

 

۱۳۰ شرکت چینی تراشه به روسیه می‌فروشند

 

این روزنامه با بررسی سوابق تجاری، فهرست‌های آنلاین و بایگانی‌های شرکت‌ها دریافت که بیش از ۱۳۰ شرکت در چین و هنگ کنگ وجود دارند. این شرکت‌ها فروش فوری تراشه‌های کامپیوتری به روسیه را تبلیغ می‌کنند. نکته قابل توجه آن است که هیچ یک از این شرکت‌ها تحت تحریم نیستند.

 

تحلیلگر این روزنامه در ادامه خاطرنشان کرد که عقب‌نشینی آمریکا از وضع تحریم‌ها و محدودیت‌های جدید علیه روسیه سبب شده تا اتحادیه اروپا رهبری اعمال تحریم‌ها علیه مسکو را بر عهده بگیرد.

 

مطابق این تحلیل، تحریم‌های اتحادیه اروپا تاکنون به طور کلی جامعیت بسیار کمتری در مقایسه با تحریم‌های آمریکا داشته است. به خصوص در مورد شرکت‌ها و افرادی که در خارج از روسیه به مسکو در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند. این شبکه‌های موسوم به کشورهای ثالث، کانال‌های مهمی برای کرملین هستند تا زنجیره‌های تامین خود را در زمان جنگ سرپا نگه دارند.

 

براساس گزارش‌های موجود، آمریکا تا به امروز بیش از دو برابر اتحادیه اروپا تحریم علیه روسیه صادر کرده است. هرچند کارشناسان می‌گویند که این روند در دولت ترامپ در حال تغییر است.

 

نیویورک تایمز در پایان یادآور شد که اعضای کنگره آمریکا شروع به تلاش‌های قانونی برای هدف قرار دادن روسیه کرده‌اند. از جمله لایحه جدیدی که سناتورهای لیندسی گراهام و ریچارد بلومنتال ارائه دادند. این قانون تعرفه ۵۰۰ درصدی برای هر کشوری را شامل می‌شود که به خرید انرژی از روسیه ادامه دهد. این شامل چین و هند می‌شود. این لایحه اگرچه از حمایت گسترده دو حزبی برخوردار است، اما منتقدان استدلال می‌کنند که می‌تواند تجارت جهانی را مختل کند و متحدان اروپایی را به دام بیندازد.

 

خبرهای دیگر

دیدار فرمانده کل ارتش با خانواده شهید

امیر حاتمی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران

سفیر ایران در نشست بین‌المللی محکومیت حملات نظامی

مرضیه افخم، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلوونی

وزیر خارجه فرانسه ژان نوئل بارو در مصاحبه درباره ایران

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه

فرانچسکا آلبانیز در شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره نسل‌کشی غزه

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان