سرویس خبری ایران من: بحثهای جدید درباره آینده امنیت هستهای اروپا آغاز شد. آلمان در مرکز این مناقشات قرار گرفت. سیاستمداران آلمانی میان حفظ تعهدات بینالمللی و تقویت بازدارندگی اروپایی دست به گریبان هستند.
موضع رسمی آلمان درباره تسلیحات هستهای
به گزارش ایران من، «اشتفن کورنلیوس» سخنگوی دولت آلمان دوشنبه در برلین به خبرنگاران اعلام کرد. او تأکید کرد که کشورش «در آستانه دستیابی به سلاحهای هستهای» نیست. همچنین تصریح کرد که آلمان «به دنبال تسلیحات اتمی» نیست.
درخواستهای داخلی برای پیوستن به چتر هستهای اروپا
این اظهارات پس از درخواستهای مهمی مطرح شد. «ینس اشپان» رئیس گروه پارلمانی «اتحادیه دموکرات مسیحی» و «اتحادیه سوسیال مسیحی» این درخواست را کرد. او از متحدان اصلی فریدریش صدراعظم آلمان محسوب میشود. اشپان خواستار پیوستن برلین به چتر تسلیحات هستهای انگلیس و فرانسه شد. او دسترسی به زرادخانه هستهای این کشورها را مطالبه کرد.
دیدگاههای اشپان درباره بازدارندگی اروپایی
اشپان یکشنبه در مصاحبهای به روزنامه آلمانی «دی ولت» صحبت کرد. او گفت: «اروپا باید قادر به ایجاد بازدارندگی باشد». وی توضیح داد که بمبهای اتمی آمریکا در آلمان مستقر شدهاند. اما تأکید کرد که این در طولانیمدت کافی نیست.
وی افزود: «ما باید در مورد مشارکت آلمان و اروپا در زرادخانه هستهای فرانسه و انگلیس نیز صحبت کنیم».
تعهدات بینالمللی آلمان و تاریخچه موضوع
آلمان در جنگ جهانی دوم نقش نیروی مهاجم ایفا کرد. پس از آن پیمانهای بینالمللی در مورد عدم اشاعه تسلیحات هستهای آلمان را متعهد کرد. این پیمانها کشور را از تلاش برای دستیابی به بمب اتمی باز میدارند.
صدراعظم آلمان در ماه مارس ابراز امیدواری کرد. او امیدوار است که چتر هستهای آمریکا در آلمان حفظ شود. همچنین خواست که چتر هستهای اروپا به عنوان «مکمل» آن عمل کند.
وی افزود که با فرانسه و انگلیس گفتوگو خواهد کرد. این گفتوگوها درباره به اشتراک گذاشتن سلاحهای هستهای با آلمان است. اما تصریح کرد که چتر هستهای آنها نمیتواند جایگزین سپر اتمی آمریکا برای اروپا شود.